Adószámunk: 18504688-1-42   |   Bankszámlaszámunk: 10102440-36107600-01003009   |   Elérhetőség: info@nevetnikek.hu

HÍREINK


Kórházlátogatás Kaposváron is

2019.09.01.

Júniusban előkészítettük a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermek Mátrix Osztályán történő önkéntes programunkat is, melynek célja  – a pécsi programhoz hasonlóan,

– a fekvőbeteg gyermekek számára játékos programok szervezése,

hogy ezáltal csökkentsük a bent tartózkodás szorongásait. A kaposvári kórházba a megyéből sok gyermek érkezik több napi bent tartózkodással, az osztályon felújított játszó szobában van lehetőségük kikapcsolni, azonban néha kell egy kis bátorítás, kedves szó, poénkodás, hogy igazán feloldódjanak. Célunk, hogy a Kaposváron gyógyuló kis betegek mindegyikhez is hosszú távon eljussunk, és segítsük az itt megforduló szülőket, és az itt dolgozó egészségügyi személyzetet. Ehhez keresünk most önkénteseket, akik vállalják a felkészítést, és a heti rendszerességű programtartást.

Érdeklődni lehet Csernákné Matuca Ivettnél

matuca.ivett@nevetnikek.hu e-mail címen.


Interaktív Mesefal a Pécsi Gyermekklinikán

2019.05.30.

A PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti és kardiológiai szakambulanciájának 24 méteres folyosóján egy fajátékokkal teletűzdelt mesefalat hoztunk létre 250 önkéntes bevonásával. Az összefüggő falfestményt a mecseki táj, növény- és állatvilága ihlette, a figurákat és a színeket Prell Anett festőművész, grafikus tervezte meg; míg a fajátékokat egy helyi hangszerkészítő, Paller G. Péter készítette. A kivitelezéshez számos helyi nagyvállalat anyagi- és munkaerő támogatást adott, akiknek ezúttal is köszönjük a közreműködést. 8 hónapi tervezés után, 75 liter festék felhasználásával sikerült kialakítani 2019 tavaszán azt a folyosót, ami ezentúl csökkenti a várakozás feszültségeit évente 12ezer gyermek számára. „Nagy forgalmunk van, időnként várakozni is kell, de ez egy bőséges választéka a játékok sorában, úgyhogy itt nem a várakozással fog telni az idő, hanem bizonyos dolgok felfedezésével”- mondta Prof. Dr. Decsi Tamás klinikaigazgató.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre: Emberség Erejével Alapítvány, Hauni Hungária, Ready by Wednesday, Antal és társa Bt, Mecsekerdő Zrt, Lafarge Cement Magyarország Kft, Tettye Forrásház Zrt, OTP Bank Nyrt, Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, Ferling Kft.


A szigetvári gyerekosztályt is kifestjük!

2018.09.01.

Miután a Pécsi Gyermekklinika 3 fekvőbeteg osztályát mesefigurákkal feldíszítettük, úgy döntöttünk, kiterjesztjük a projektünket a régióban lévő más kórházra is, így esett a választás a Szigetvári Kórház gyermekosztályára. A festésbe pécsi és szigetvári cégek, lakosok bevonását tervezzük, mindegyik kórterem más-más témát kap, a folyosó pedig egy egybefüggő természeti képet fog alkotni számtalan aranyos mesefigurával. A festések ezúttal is szombati napokon történnek, és egy év alatt tervezzük a megvalósítást. Bízunk abban, hogy az önkéntes összefogás erejével itt is eredményesen fogjuk gyermekbarátibbá tenni a kórtermeket. 


Közeledünk álmaink megvalósításához

2019.03.01.

2008 óta egy maroknyi lelkes önkéntes csapat látogatja a Pécsi Gyermekklinika 9 fekvőbeteg osztályát, hogy a játékos programokkal oldják a bent fekvő betegek feszültségét, fájdalmát. Álmunk, hogy minden nap, minden osztályra, minden beteg gyermekhez eljussunk, azonban ezt a célt évek alatt sem tudtuk elérni, mivel az önkéntesek két hónapos felkészítőjét is szabadidőnkben szervezzük, így csak korlátozott számú önkéntes bevonására van lehetőségünk. Most azonban két pályázatot is nyertünk, aminek következményeként el tudunk indulni azon az úton, hogy annyi önkéntest vonjunk be a munkába, amivel már lefedjük mind a 9 fekvőbeteg osztályt.

Ezúttal is köszönjük tehát az Erősödő Civil Közösségek és a Nemzeti Együttműködési Alap munkatársainak, hogy méltónak találták ötletünket a támogatásra.